Overheerlijke cake met appel

  Door Lola  

mei 14, 2017

Recept van: pit100

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 45 minuten

Stappen om te bereiden

1De eieren (met schaal) wegen en het zelfde gewicht in gelijke hoeveelheden boter, meel en suiker nemen. Mix de eieren met de boter, meel, suiker, bakpoeder en vanillesuiker tot een beslag.

2De bodem van een springvorm (28 cm doorsnee) met bakpapier bekleden en het beslag erin gieten. De appel schillen en in dunne plakjes snijden en iets overlappend in een cirkel over het beslag verdelen. Licht aandrukken.

3In een voorverwarmde oven van 190 graden C op het middelste rooster in ongeveer 45 minuten bakken. Laat de taart afkoelen en maak volgens de aanwijzingen op het pakje een taartglazuur, maar vervang het water door een gelijke hoeveelheid appelsap. Goed roeren en over de cake verdelen.

Ingredi├źnten

3 eieren

Meel

Suiker

Boter

1/2 zakje bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

2 Lola appels

Zakje helder taartglazuur

Appelsap

00:00

0 Beoordelingen