Klassieke appeltaart

  Door Lola  

juni 7, 2017

Recept van: Nanda

  • Voorbereidingstijd: 25 minuten
  • Bereidingstijd: 1 uur

Stappen om te bereiden

1Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de electrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.

2Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).

3Verwarm de oven voor op 170°C.

4Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gr suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.

5Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.

6Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.

Ingrediënten

250 gram bloem

175 gr boter

80 gr suiker

2 eieren (1½ voor het deeg, ½ ei voor bestrijken)

1 theelepel kaneel

1 kilo appels

50 gram suiker

70 gram rozijnen

3 theelepels kaneel

00:00

0 Beoordelingen